Seattle City of Literature & an Icelandic Translation

BragiandKaren

Karen with Bragi Olafsson

The Icelandic translation of my short story, Before We Go Quiet, is here.

I wrote and then read this piece at a Seattle City of Literature event at Elliott Bay Books at the end of 2014. Seattle City of Lit is a non-profit org leading the charge to make Seattle a UNESCO Creative City. When I write blog posts during Seahawks play-off games, I use phrases like, “leading the charge.”

With Ryan Budinot and Rebecca Brinson of Seattle City of Literature

With Ryan Budinot and Rebecca Brinson of Seattle City of Literature

For the reading, Icelandic author and musician Bragi Ólafsson and I each created a brief character sketch, exchanged them, and wrote new stories using both characters.

Bragi’s story was translated into English before the reading and the translation of my story is now complete and available here.

Áður en við hljóðnum

Ég er eins og þú. Mér þykir vænt um mömmu mína. Ég vil fá súkkulaðitertu á afmælinu mínu. Ég myndi taka öll dýrin sem hafa verið skilin eftir á vergangi og elska þau í tætlur ef ég ætti nógu stórt hús til að hafa þau hjá mér. Mér leiðast fréttaþættir. Ég þoli ekki að sjá blómabeð sem fá ekki næga vökvun eða breið græn tún langt frá næstu á. Ég sé líka drauga.

– See more at: http://bokmenntaborgin.is/samvinnuverkefni/adur-en-vid-hljodnum-eftir-karen-finneyfrock/#sthash.tKHDGCrU.0S03zfLI.dpuf

Áður en við hljóðnum

Ég er eins og þú. Mér þykir vænt um mömmu mína. Ég vil fá súkkulaðitertu á afmælinu mínu. Ég myndi taka öll dýrin sem hafa verið skilin eftir á vergangi og elska þau í tætlur ef ég ætti nógu stórt hús til að hafa þau hjá mér. Mér leiðast fréttaþættir. Ég þoli ekki að sjá blómabeð sem fá ekki næga vökvun eða breið græn tún langt frá næstu á. Ég sé líka drauga.

– See more at: http://bokmenntaborgin.is/samvinnuverkefni/adur-en-vid-hljodnum-eftir-karen-finneyfrock/#sthash.tKHDGCrU.0S03zfLI.dpuf

AttheBar

The best part of the night is always after the show.

 


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.